Bij welke klachten

Klassieke homeopathie kan bij vrijwel elke klacht worden ingezet. Het is een milde geneeswijze geschikt voor zowel lichamelijke klachten als mentaal/emotionele problemen en gedragsproblemen.

Klassieke homeopathie kan ook toegepast  worden als ondersteunende behandeling naast een reguliere behandeling door de dierenarts. Denk hierbij aan sneller herstel na een ingreep of ziekteproces en het ondervangen van vervelende bijwerkingen.

Met klassieke homeopathie is veel mogelijk, maar bij bijvoorbeeld ziekten in een vergevorderd stadium of bij onomkeerbare weefselschade zal het geen (volledige) genezing kunnen bewerkstelligen. In die gevallen kan homeopathie vaak wel een ondersteunende rol spelen en verlichting van de klachten geven. 

Om een idee te krijgen waarbij klassieke homeopathie kan helpen volgen hieronder een aantal voorbeelden van aandoeningen. We merken hierbij op dat klassieke homeopathie niet op een ziekte(beeld) voorschrijft maar op het totaalbeeld van het dier. Staat de klacht van uw dier er niet bij, informeer gerust naar de mogelijkheden.

Acute klachten als gevolg van ongelukken
Luchtwegklachten: hoesten, snot
Klachten van het bewegingsapparaat: verstuikingen, peesproblemen, artrose, hoefproblemen
Huidklachten: jeuk, eczeem, infecties (mok, rasp, mijt)
Hormonale klachten: schijndracht, problemen met vruchtbaarheid, hyperseksualiteit, Cushing, Addison, schildklierproblemen
Maag/darmklachten: braken, diarree, constipatie
Blaasproblemen: blaasontsteking, blaasgruis
Ouderdomsklachten: dementie, gedragsveranderingen
Gedragsproblemen: angstklachten, bijvoorbeeld om alleen te zijn, dominantieproblemen, agressie, rusteloosheid, gedragsveranderingen, plassen in huis, onzekerheid
Klachten na vaccinaties
Ontstekingen, allergieën, epilepsie