Ervaringen van cliënten

Tanja
“Kees had ieder jaar weer last van heftige allergische reacties in voor en najaar. Hij at zijn voetzolen tot bloedens toe op. Kale plekken en veel last van jeuk.  Hij kreeg daarom ook heftige medicatie voorgeschreven van de dierenarts. Totdat we 2 jaar terug terecht kwamen bij Elke en haar collega’s, die na een intake een homeopathische kuur voorschreef en soms bij mildere klachten een “korte herhaling van de kuur uitschreef”. Met goede gevolgen! Tot nu toe werkt zijn eigen immuunsysteem weer prima. Dank jullie hartelijk dames, ook namens Kees! Mocht er onverhoopt weer iets de kop opsteken dan weten wij jullie te vinden.” 🍀❤

Janny
‘Mijn Flatcoted Retriever Inca, nu 8 jaar, kreeg ruim een jaar geleden erge last van jeuk. Ze deed heel erg sleetje rijden en aan haar voeten likken, vaak waren die kletsnat van het likken en tussen de kussentjes zag het rood. 
In oktober 2022 ben ik in contact gekomen met Zuiver Homeopathie en met Elke en Carin. Na een afspraak gemaakt te hebben en heel veel vragen te hebben beantwoord over Inca zijn zij bezig gegaan om een gepaste oplossing te vinden voor Inca.
Na het een en ander uitgeprobeerd te hebben hadden ze het juiste middel gevonden waar Inca erg veel baat bij heeft.
Begin zomer van dit jaar kreeg ze ook weer last van haar graspollenallergie en na een kuur van 8 weken hadden we die ook weer onder de knie.
Ik ben heel blij met Zuiver Homeopathie en met Elke en Carin, zij gaan door met zoeken tot het juiste middel gevonden is en de hond geen of weinig last meer heeft van jeuk.’

Ilja en Rob
‘Met de handen in het haar gingen wij voor een intake naar Praktijk Zuiver Homeopathie met onze Franse bulldog Mouse. Wij hadden een artikel gelezen in de krant en hun aanpak sprak ons zeer aan. Mouse mankeerde van alles, het ging gewoon niet lekker met een steeds terugkerende Giardia, veel braken, poten kluiven (een vermeende allergie) en een snel groeiende wrat. Maar niets groots dus om je echt zorgen te maken, hij kon gewoon veel beter in zijn vel zitten en dat wilden wij graag voor hem. Maar niets hielp. Dus naar Zuiver.
Tijdens de intake werd heel ruim tijd genomen om alles, maar dan ook echt alles, door te nemen. De kleinste details kunnen bepalend zijn. Het fijne is dat de behandeling in een soort woonkamer plaatsvindt en de hond dus lekker rond kan lopen. Het fysieke onderzoek daar waar nodig gaat heel liefdevol en met zorg. Praktijk Zuiver, locatie Wateringen en onze hoofdbehandelaar Elke denken actief met je mee, geven niet zomaar op en leven ook met je mee, heel warm allemaal.
Met andere woorden: zeer tevreden met het gelopen traject, deskundige en vriendelijke mensen. De praktijk is goed bereikbaar, zowel qua parkeren als in geval van contact en het is altijd snel schakelen met Elke. Zeer aan te bevelen dus!’

Tara Raymond en Diana
‘Wij zijn bij Elke en Carin geweest voor onze Hond Tara. Zij kampte met vacht problemen. Elke en Carin zijn dames die heel ontspannen zijn en je voelt je dus snel op je gemak, hierdoor liepen de gesprekken soepel. De homeopatische druppel hadden wel effect op de vacht en huid er kwam wel meer haar de huid werd zachter. Maar door dat Tara schildklier medicatie kreeg , waar ze bij verder onderzoek allergisch voor bleek te zijn had de behandeling niet voldoende effect. Het was dus dweilen met de kraan open. Maar ik kan zeker de Praktijk aanbevelen. Ze relaxed en kan altijd bij ze terecht voor vragen. Hele fijne ervaring. Nogmaals Dank jullie wel. Groetjes Tara Raymond en Diana’

Annemijn Janssen
“Ik ben onwijs blij dat ik met m’n Labrodoodle voor een consult ben gekomen. Eerst een intakegesprek met mij en m’n ondeugende hond;-) Ik heb echt een onwijs lieve en grappige hond. Maar hij stond altijd “aan”…altijd op alle honden reageren, snel blaffen, trekken en hij ging heel vaak met mij de strijd aan als ik een commando gaf. Het werd een vermoeiende en frustrerende situatie. Twee weken na het consult zag ik écht zoveel meer rust bij m’n hond. Hij is zoveel relaxter! Ik ben jullie zó dankbaar….ook namens meneer Janssen (de hond) heel veel dank!!!!”

Marian en Piet
“Na bezoeken aan onze dierenarts en 3 x een antibioticakuren voor onze Bordercollie, ivm terugkerende diarree en het dunner worden van haar vacht, zijn we verder gaan zoeken/kijken en kwamen terecht bij de homeopathische praktijk in Monster van Carin Voskamp en Elke Kroon.
Een afspraak was snel gemaakt. De intake duurde 1.5 uur en er werd veel aandacht besteed dmv vragen over onze bordercollie. Niet alleen over de problemen van diarree en vacht maar ook hoe ze in het leven staat/functioneert en zich beweegt in haar dagelijks leven. Dit resulteerde in een ondersteuning van homeopathische middelen en een voedingsadvies om brokken met meer vlees en/of vers vlees aan te bieden en. Deze informatie/adviezen, aangevuld met bruikbare tips werd later per post ons toegezonden zodat we rustig na konden lezen en daarna er mee aan de slag te gaan. De dames Carin en Elke zijn meelevend en betrokken en vroegen ons, hen op de hoogte te houden over de veranderingen bij de bordercollie. Bij het tweede bezoek viel het de dames op dat de vacht van onze bordercollie voller werd en zich goed aan het herstellen was. Tijdens dit proces kon je bij onzekerheden en vragen via de mail contact met Carin opnemen en als het nodig was nam Carin telefonisch contact op met ons om het te bespreken. Dit werd door ons zeer gewaardeerd.
In de beginfase heeft onze bordercollie 2x een lichte diarree gehad en nu een klein half jaar verder zijn de homeopathische middelen afgebouwd, is de vacht zich verder aan het herstellen, is zij stabieler in haar gedrag en geniet van haar brokken en vers vlees.
Heel fijn om dit, als baasjes waar te nemen. Onze dank aan Carin en Elke.”

Henk en Yvonne
“Wij zijn met onze huisdieren bij Elke en Carin terecht gekomen omdat we bij onze reguliere dierenarts niet verder kwamen met de behandeling van 1 van onze katten.
 Deze kat is al jarenlang chronisch verkouden en kreeg iedere keer weer een kuurtje van de dierenarts en ook steeds weer kwam de verkoudheid terug.
Elke en Carin kwamen bij ons en hebben ruim de tijd genomen voor het bestuderen van onze dieren.
 Ze hebben naast deze kat ook onze andere kat bekeken en onze hond.
Wij zijn heel blij met de resultaten die we bij onze dieren bereikt hebben door de deskundigheid van Elke en Carin.
Toen wij Elke laatst vertelden dat onze oudste kater helaas ongeneeslijk ziek is vanwege een kankergezwel heeft zij onmiddellijk een middeltje opgestuurd dat de groei van het gezwel zou kunnen vertragen.
Wij zijn zo dankbaar voor alle deskundige hulp die we gekregen hebben van Elke en Carin.
 Naast onze reguliere arts blijven wij zeker Elke en Carin raadplegen wanneer onze huisdieren iets nodig hebben.
Wij zijn blij met Elke en Carin en wij raden iedereen aan om zeker contact op te nemen met Zuiver Homeopathie wanneer je naast de reguliere arts ook een andere kijk wilt op de gezondheid van je dieren.
Wij zijn fan…”

Karin
“Behalve voor mijzelf ben ik ook met mijn hond Balou, een boxer, bij Elke en Carin op de praktijk geweest. Dit naar aanleiding van een urineonderzoek wat ik bij mijn dierenarts had laten doen omdat ik vond dat Balou, Balou niet meer was. Ze constateerde veel gruis in de urine en hij mocht daarom nog maar een bepaald voer eten. Dat zag ik niet zitten voor hem en besloot het ook met Balou via de weg van de klassieke homeopathie op te lossen. Na de behandeling van Elke en Carin en nog wat andere adviezen gaat het super met Balou! Hij is weer vol levenslust, vrolijk en speels, weer de oude Balou zoals ik hem ken! Je zou niet zeggen dat hij al 8 jaar is met de energie die hij weer terug heeft gekregen! En wat het speciale voer betreft, dit geef ik hem, maar toch ook daarnaast vers vlees en zijn andere lekkernijtje wat ik volgens de dierenarts beter niet kon doen en afgeraden werd, wilde Balou van zijn kwaal af kunnen raken. Maar na een nieuw urineonderzoek bleek het gruis weg! Zijn urine was helemaal schoon! Mijn advies: ga ook naar de praktijk Zuiver. Het kan altijd naast de reguliere behandelingen en artsen. En om de kosten hoef je het niet te laten. Het is aanzienlijk goedkoper dan de bezoeken aan en medicatie bij de reguliere gezondheidszorg. Maar het allerbelangrijkste, je knapt er echt van op!”

I.G. 
“Twee jaar geleden voor het eerst kennis gemaakt met Elke en Carin die op verzoek aan huis kwamen voor mijn kat Fredo. Dit was een heel prettig contact. Beide dames namen uitgebreid de tijd om het probleem te inventariseren. Het voorgeschreven middel sloeg goed aan en mijn kat is binnen een aantal maanden geheel hersteld. Recent opnieuw een consult aangevraagd voor de kat vanwege een ander probleem. Ook deze keer werd uitgebreid stilgestaan bij de voorgeschiedenis en de huidige situatie. Ik ben erg blij met Elke en haar collega en zeer tevreden over hun aandacht en werkwijze. Met hun kennis en kunde hebben zij mijn kat destijds goed geholpen en ik ga ervan uit dat Fredo ook deze keer goed zal herstellen met het middel dat hij nu gekregen heeft.”

Paula en Robin
Hallo, wij zijn Paula en Robin, moeder en dochter en dit is onze merrie Sissi (officiële naam Cifeera). In 2010 kochten wij haar als rijpaard voor Robin met oog op de sport. Al snel bleek dat onze merrie met aanzienlijke gezondheidsproblemen te kampen had. Bij aankoop had zij schimmelvlekken op haar hals waarvan de keuringsarts zei: “dit komt wel vaker voor bij jonge paarden”. Al snel stapelden de problemen zich op. Daarbij was de merrie ook niet te rijden. Van schimmelplekken naar longproblemen naar maag- en darmaandoeningen en hormonale disbalans. Met de “reguliere” artsen en de “reguliere” middelen kwamen wij niet tot het gewenste resultaat. Daarom hebben wij advies gevraagd aan Carin en Elke. Zij hebben Sissi in behandeling genomen en sindsdien heeft zij enorm veel progressie gemaakt! De meest recente behandeling met misschien voor ons wel het mooiste resultaat was de hormonale ondersteuning bij de rijping en het loslaten van de eicellen in de eileiders. Uit eerder gemaakte scans bleek dat de merrie last had van follikels die vast bleven zitten in de eileiders. Dit middel bleek ook zeer goed te werken bij het drachtig krijgen van Sissi. De eerste keer was zij na 1 inseminatie drachtig. Het jaar daarop hadden wij het middel niet direct gegeven en had de dierenarts het drachtig krijgen, na 4 inseminaties, eigenlijk al opgegeven. Toen dachten wij aan het middel dat Carin en Elke het jaar daarvoor gegeven hadden. En het ongelofelijke gebeurde: bij de 5e inseminatie was het raak en hebben wij inmiddels ons 2e schitterende veulentje mogen verwelkomen! Wij hebben maar 1 voorbeeld genoemd van wat Carin en Elke voor Sissi hebben gedaan. Nog altijd vragen wij (gezondheids)adviezen en houden wij hen op de hoogte hoe het gaat met de merrie. Carin en Elke enorm bedankt!!”


Linda

“Ik ben enorm blij met de deskundige en professionele hulp van Elke en Carin. Met 2 paarden, 2 honden en 1 kat zijn er altijd wel bijzonderheden. 1 hond die regelmatig de hik heeft, niet ernstig maar door haar een goed middel te geven is ze er snel vanaf. Bij onze andere hond met aangeboren problemen en een hernia hebben ze het juiste middel gevonden waarmee ik haar van de zenuwpijn af kan houden. Hierdoor bleek een operatie niet nodig en kon ze na een paar dagen van de cortison. Mijn pony met aanleg voor hoefbevangenheid ondersteunen we met een geschikt middel waardoor hij toch op de wei kan. En mijn Belg met een chronische aandoening houden we goed in balans. Wat ik erg fijn vind is dat, als het nodig is, ik in overleg met de dierenarts en Elke en Carin een juiste aanpak kan kiezen. Ik heb daarvoor wel moeten zoeken naar een dierenarts die hier ook voor open staat.”


Marijke

Roosje is een poes van 11 jaar oud. Het is een levenslustige kat en ze houdt van eten. Dit gaat altijd erg gulzig en onbesuisd. Sinds twee dagen eet ze nauwelijks en geeft ze over. Als ze toch nog iets probeert te eten, blijft het echter niet lang binnen. Vervolgens probeer ik het voorzichtig met een stukje ei en ander lekkers, maar ze draait haar kopje om. Ik zie haar ook niet drinken. Ze is lusteloos en suf. Dit is nog niet eerder gebeurd. Ik neem daarom contact op met ‘Zuiver homeopathie’. Ze kunnen die middag nog komen. De poes wordt geobserveerd en er worden vragen gesteld. Zo wordt er gezocht naar een mogelijke oorzaak. Roosje krijgt een middel voorgeschreven en het wordt direct toegediend. Ook krijg ik een extra die ik kan geven, mocht het nodig zijn. Ook worden er een aantal voedingsadviezen gegeven. Die zelfde avond begint de poes al wat vocht van kabeljauw te drinken en wat later eet ze een heel klein beetje vis. Ze geeft niet over. De volgende dag zie ik al bijna de oude poes weer terug. Fijn dat ze zich weer een stuk beter voelt en zo vakkundig en snel geholpen is.”


Miranda

“In september 2018 had mijn hond Jeff, een Labradoodle van bijna 9 jaar, extreem veel jeuk, ten einde raad kon ik al snel bij Carin en Elke terecht. Na een lang gesprek met vele vragen, kreeg Jeff terplekke 2 korreltjes toegediend. Al snel merkte ik verbetering qua jeuk. Het advies om niet Jan en alleman maar lekkers te laten geven aan Jeff en echt goed op te letten wat hij binnen krijgt helpt al. Na een week heb ik weer 2 korreltje toegediend en nu na 2 maanden is Jeff weer de oude. Ongelooflijk wat een vooruitgang. Ook het advies om niet zomaar de hond te ontwormen maar eerst zijn ontlasting te laten onderzoeken heb ik opgevolgd en het blijkt na onderzoek inderdaad dat hij geen ontwormingstablet nodig heeft voor de komende 3 maanden, scheelt ook weer chemische troep in zijn lijf. Komende februari moet Jeff geënt worden en ga ik hem laten titereren. Ik ben blij met de behandeling en adviezen van Carin en Elke.”


Linda en Jolanda 

“Onze kater was extreem nerveus tijdens autoritten en plaste veel in huis. Na een consult bij ons thuis, wat we als zeer plezierig hebben ervaren, volgde een behandeling die heel succesvol is. Hij plast niet meer en de autoritten doorstaat hij rustig. We hebben nu een veel stabielere kater in huis.”


Miranda

“Spetter is een leuke kruising terrier reu van 5 jaar. Hij had alleen één probleem. Sinds hij ruim een jaar was, at hij regelmatig slecht. Van alles geprobeerd, verschillende soorten voer… brok, vers vlees, worst, andere smaken, hij at het soms wel, vaak niet. Vooral ’s ochtends wilde hij niet eten en at blaadjes om over te geven. Na dit aan mijn dierenarts voorgelegd te hebben, kwamen zij tot de conclusie dat het een ‘reuendingetje’ was. Dit was het mijn inziens niet, dus besloot ik een afspraak te maken bij Zuiver Homeopathie. Daar werd mij alles over Spetter gevraagd, van zijn karakter tot hoe hij opgegroeid is, van zijn medicijngebruik tot zijn ontlasting. Zij hebben een middel voorgeschreven dat goed bij hem past. Na nog een paar keer wat aan de dosering gewerkt te hebben eet hij nu al een half jaar gewoon goed! Ik ben ontzettend blij met deze uitkomst, bedankt Zuiver Homeopathie.”


Rita

“Enkele maanden geleden zag ik bij mijn kat Victor steeds wat druppeltjes bloed op de rand van de kattenbak. Uit het (urine) onderzoek van de dierenarts kwam niets bijzonders. Victor bleek een stress gerelateerde blaasontsteking te hebben.Hij kreeg hiervoor medicatie, maar na 2 dagen ben ik daar al mee gestopt, omdat hij ontzettend veel last had van de bijwerkingen, dus toen direct Elke en Carin weer geraadpleegd. Het middel dat hij kreeg, pakte zowel zijn lichamelijke als zijn geestelijke problemen aan. Ik heb Victor uit het asiel en het was een hele angstige kat. Maar sinds de homeopatische medicatie is hij niet alleen genezen van zijn blaasontseking, maar werd hij ook een stuk relaxter. Het middel werkte nog heel lang door want sinds enige tijd kan ik hem zelfs aaien wat voorheen niet mogelijk was. Hij komt nu zelf om een knuffel vragen! Wederom ben ik Carin en Elke erg dankbaar!”


Rita

Snowy is een konijn van ongeveer 5 jaar oud en kwam bij ons in de praktijk met een E-cuniculibesmetting.
Met Snowy gaat het erg goed, hij zit na de behandeling bij jullie weer vol energie. Na de reguliere behandeling van de E-cuniculi bleef hij stilletjes maar nadat ik de druppels had toegediend die hij van jullie had gekregen zag ik hem opknappen. Zijn vacht ziet er ook weer erg mooi uit! Mocht er weer iets zijn met mijn huisdieren weet ik jullie te vinden hoor. En nogmaals heel erg bedankt.”


Ada

“Max, 5 jaar, een Yorkshire/Jack Russell terrier reu, was altijd een leuke, drukke hond, vol levenslust en dominantie. Samen met Floor, een 12-jarige jachthond, was het een goed team, waarbij Max aannam dat hij de grootste en de sterkste was. Maar hij werd steeds drukker, beet in zijn eigen poten en maakte frustrerende rare geluiden. Hij kreeg af en toe epileptische aanvallen, waarbij ik hem moest vasthouden om hem te laten ontspannen en zichzelf niet te beschadigen. Onze verhuizing en de daarbij horende verbouwingen, waardoor er veel vreemde mensen hier rondliepen, maakten hem helemaal van streek.
Bij de praktijk voor homeopathie voor dieren, bij Carin en Elke, zijn Max en ik toen voor intake gegaan. Na anderhalf uur was hij helemaal doorgelicht en helder, voor ons alle drie. Hij kreeg daarop een constitutiemiddel en we hielden contact over hoe het hem ging. De eerste keer na de gave leek het nauwelijks effect, maar na een herhaling kwamen er goede veranderingen. En zo is het tot nu toe. Hij blijft hetzelfde leuke, drukke beestje, maar het zieke en kwellende gedoe is er niet meer. Ook de epilepsieaanvallen zijn er niet meer. Als hij te druk wordt, over de kop gaat als het ware, geef ik hem zijn middel. Hij neemt het heel rustig aan. En gaat daarna zelf rusten. Ook Floor heeft nu een eigen middel, waar het bij hem gaat om minder dociel te zijn en ook een eigen kwispelend bestaan te hebben. Max overheerste hem meestal. Floor heeft tot nu toe 2 keer zijn middel gekregen. Hij is nu goed bij zichzelf. Mochten de honden een terugval of iets anders hebben, dan zal ik ermee gaan naar Carin en Elke. Dat is een plezierige gedachte. Ze kennen de honden nu door en door! Bedankt!!”