Ervaringen van cliënten

Nicoline – een nieuwe balans
Een jaar na een fietsongeluk, waarbij ik een gecompliceerde kniebreuk opdeed, was ik nog steeds aan het overleven. De traumachirurg was klaar met mij, ik besloot te stoppen met fysiotherapie en koos er bewust voor over te stappen van de reguliere naar de complementaire zorg. Ik maakte kennis met de osteopathie en de homeopathie – de holistische benadering van beide disciplines, die elkaar prima aanvulden, was een verademing!
Direct vanaf mijn eerste contact met Elke voelde ik me door haar gehoord en gezien. Haar onverdeelde aandacht deed me goed en het viel me steeds weer op dat die aandacht tot in de kleinste details doorgevoerd werd. Blij verrast was ik dat Elke zelfs oprechte interesse toonde in de Maya wijsheid die ik regelmatig met haar deelde. De veilige sfeer tijdens de gesprekken nodigde mij uit mezelf in alle openheid en echtheid onder ogen te zien en deed tegelijk mijn basisvertrouwen groeien. Vanuit dit basisvertrouwen heb ik een nieuwe balans gevonden, kreeg ik het lef om activiteiten in nieuwe groepen op te pakken en ben ik in staat weer mijn eigen plek in te nemen. Ik vind het moeilijk te zeggen welke rol de middelen hierin precies gespeeld hebben, maar ze hebben dit proces zonder twijfel ondersteund.
Elke is een mooi mens dat graag ook een stukje met jou mee wil lopen, wat let je?!

Aga
Op aanraden kwamen we bij Elke van Zuiver Homeopathie. Ik was al gefrustreerd door de voortdurende kwalen van mijn zoon. Bijna elke maand namen we vrij, gingen naar de dokter, kregen medicijnen, een week of twee rust, en gingen toen weer terug naar het begin. Mijn zoon had ademhalingsproblemen. De doktoren zeiden dat het astma was (zonder enige tests te doen). We dachten dat het raar was. We hebben iets anders geprobeerd. We gingen naar Elke. Op basis van haar kennis en informatie die ze van ons heeft gekregen, heeft ze ons kunnen helpen. Het effect is verbluffend. Sinds hij behandeld is, gebruiken we geen inhalator (puffer). Mijn zoon heeft geen ademhalingsproblemen meer, dus slapen hij en wij beter. Ik was ook bang voor de herfst-winterperiode. Hij was de meeste tijd ziek. dit jaar is dat echter anders. We zijn erg blij en blij dat we daar zijn gekomen. We hebben voortdurend contact en weten dat ik altijd kan vragen en adviseren en zal terugkomen indien nodig. Ik raad het met heel mijn hart aan!!!

Marieke: meer innerlijke rust en betere gezondheid
Elke van Zuiver Homeopathie heeft mij succesvol behandeld met homeopathie. Mijn klachten waren zowel fysiek als mentaal. Ik had last van eczeem op mijn handen en voeten. Dat is nu helemaal verdwenen. Ook ervaarde ik onrust en had ik last van menstruatieklachten. Ik heb een paar belangrijke beslissingen genomen voor mezelf en de gesprekken en de middelen die Elke heeft voorgeschreven hebben daaraan bijgedragen. En mijn menstruatieklachten zijn afgenomen. 

Ik ben ontzettend blij en dankbaar met dit resultaat. Ik heb ervaren dat Elke de tijd neemt om oordeelloos te luisteren en door te vragen. Elke was altijd bereid om even te bellen als ik advies nodig had of even mijn ervaringen wilde delen naar aanleiding van een middel dat zij had voorgeschreven. Dat gaf mij vertrouwen en moed om door te zetten. Kortom ik ben erg tevreden over de dienstverlening van Zuiver Homeopathie en raad het iedereen aan. 

Barbara
“Mijn ervaringen met Elke/Zuiver Homeopathie: er wordt heel goed naar je geluisterd, alle details tellen mee. Gezinssituatie, voeding, omstandigheden, verleden, div. voorkeuren. Erg bijzonder hoe ver ze doorvraagt/doordenkt. De middelen zijn makkelijk te nemen. Waar ze in de reguliere zorg de schouders ophalen is er zeker nog wat te bieden. Er is zoveel tussen gezond en ziek, er is zo snel dysbalans. Elke is rustig, luistert goed, is erg prettig hoe ze aandacht heeft voor het hele verhaal/vraagt door. Je ziet en voelt veel ervaring. Een mooi/prettig mens! Je kan altijd tussentijds terugkoppeling geven/vragen; ze is laagdrempelig. Ze denkt met je mee. Ik had steeds met mijn (zorg-)vragen snel een plan van aanpak/behandeling en voel hierin nu duidelijk verbetering en dat is nog steeds gaande. Kortom: ik zou deze praktijk zeker aan eenieder aanraden!
Dank!”

Karin
“Mijn klachten waren uiteenlopend en zat in een tweede burn-out binnen een tijdsbestek van ongeveer 5 jaar. Ik kwam op een hele lange wachtlijst te staan bij de GGZ, en dit was niet voor de eerste keer. Eigenlijk was ik klaar met de reguliere weg en zo kwam ik begin 2019 terecht bij de praktijk Zuiver en maakte ik kennis met o.a. Elke en later ook met Carin toen ik ook met mijn hond kwam. Na het intake- en kennismakingsgesprek met Elke van bijna 2 uur kreeg ik na enkele dagen al mijn behandelplan thuisgestuurd met de nodige middelen. Ik heb ontzettend veel baat gehad bij de behandeling, stap voor stap ging het steeds beter en heb emotioneel en lichamelijk heel wat blokkades weten op te ruimen. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. Bij mij werden bepaalde kwaaltjes tijdelijk even heel heftig of kwamen eerdere klachten opeens weer voor korte tijd boven water. Om ze daarna gelukkig, zo bleek, na enkele dagen voorgoed uit mijn lijf, leden en leven kwijt ze zijn! Super! Dat is pas wat je genezen noemt! Ik vermoed dat mijn klachten van destijds voortkwamen uit fibromyalgie die de internist een maand geleden heeft geconstateerd. Ik ben daarom opnieuw in behandeling bij Elke om het laatste stukje van wat vervelende kwaaltjes op te ruimen en heb het vertrouwen dat ik ook nu weer veel baat bij de behandeling zal krijgen. Mijn advies: ga ook naar de praktijk Zuiver. Het kan altijd naast de reguliere behandelingen en artsen. En om de kosten hoef je het niet te laten. Het is aanzienlijk goedkoper dan de bezoeken aan en medicatie bij de reguliere gezondheidszorg. Maar het allerbelangrijkste, je knapt er echt van op!”

Lida
“Al heel wat jaartjes geleden heb ik kennis gemaakt met de klassieke homeopathie. Wat mij aanspreekt is de holistische benadering. Dat mis ik in de reguliere zorg. Alvorens de medicatie te bepalen wordt alle tijd genomen om mijn hele persoontje ‘in beeld’ te krijgen. Alles wordt doorgespit, gezinssituatie, voeding, omstandigheden, verleden. Dus zorg op maat!!! Elke betekent voor mij veel. Zij is rustig, luistert goed en is altijd makkelijk bereikbaar.”

Hennie
“Wat mij in de klassieke homeopathie zo aanspreekt is dat er niet alleen naar iemand zijn klachten wordt gekeken, maar naar de gehele mens. Eigenlijk heel logisch. Je gehele levensstijl, je karakter, je situatie en je voedingspatroon maken tot wie je bent. Zelf ben ik verpleegkunde en opgeleid om kritisch naar feiten te kijken. Wat is bewezen en wat is het beste voor de patiënt. De middelen die ingezet worden binnen de homeopathie is een totaal andere manier dan binnen de reguliere gezondheidszorg. Wat mij aantrekt in de homeopathie is het echte maatwerk. De tijd die voor je wordt genomen. Goed luisteren,doorvragen en in een hele prettige sfeer en zeker niet zweverig. Daar hou ik niet van, als praktisch ingestelde en doortastende verpleegkundige! Mij helpt homeopathie om mijn gezondheid te ondersteunen en klachten te verminderen. Ik ben erg blij met de praktijk en de deskundigheid van zuiver-homeopathie.”

C
“Ik kan deze praktijk absoluut aanraden. Er wordt heel goed naar je geluisterd, alle details, groot of klein, doen ertoe. Ik voel me eindelijk echt serieus genomen. Je kan altijd een berichtje/vraag sturen. Ze denken met je mee. De middelen zijn makkelijk te nemen. Waar ze in de reguliere geneeskunde geen raad mee weten (en soms ook afdoen met: u heeft niks) weten ze hier wel raad mee.”

Mariejose
“Via de praktijk ‘Centrum voor Gezondheid in Beweging’, ben ik 4 jaar geleden in contact gekomen met Elke Kroon. Afhankelijk wat er speelt in mijn leven heb ik periodes dat ik haar soms meer soms minder zie. Ons contact verloopt via belletjes, mail en smsjes. En bij ‘groot onderhoud’ maken we een afspraak voor een consult in de praktijk of via de telefoon. In Elke haar manier van luisteren en helder doorvragen, voel ik haar oprechte betrokkenheid. Het gesprek op zich brengt mij vaak al veel inzicht waardoor ik meer bewustzijn krijg en grip krijg op wat er speelt. De keus voor een passend middel daarna versterkt bovendien vaak de uitwerking. Mijn belangstelling voor een breed georienteerde blik op gezonde en verantwoorde voeding en leefstijl onderstreept Elke en zij adviseert mij, in mijn zoeken, met andere complementaire middelen. Altijd met respect en oordeelloos hoe ik daarmee om ga. En.. het kopje koffie waar ik zo van geniet hoef ik er niet voor te laten staan. Ik ben blij met Elke als mijn homeopaat. Fijn te weten dat als ik haar nodig heb ze makkelijk te bereiken is en er IS.”

Chantal
“Ongeveer een jaar geleden klopte ik aan bij Zuiver. Ik had het idee dat mijn hormonen, zo langzaam richting de overgang, soms de overhand kregen en daardoor voelde ik met niet lekker in mijn vel. Ook had ik meer last van migraine en dat zat me erg in de weg. Om chronisch medicijngebruik uit de weg te gaan, heb ik Elke geraadpleegd. En blij toe! Zij kijkt veel verder dan de klachten die er op het eerste gezicht te zien zijn. Haar grondige aanpak en haar drive om je écht verder te helpen, hebben ervoor gezorgd dat we met verschillende kuren een hoop hebben ‘opgeruimd’ in mijn lijf. Ik voel me stukken beter en heb minder last van grote schommelingen van mijn hormonen. Als ik nu lichamelijke klachten heb, vraag ik graag haar mening, want ik vertrouw op haar advies. Helemaal top!”

Waasdijk
“Ik ben hier al een tijd onder behandeling voor mijn huid. Er is veel geduld en ik kan altijd contact opnemen bij vragen of wanneer ik dacht dat het nog niet beter ging met mijn huid. Je wordt serieus genomen en zijn erg vriendelijk. Ik zou anderen zeker aanraden hier te komen. Mijn huid is in geen tijden meer zo rustig geweest.”

Alida
“In het ziekenhuis bleek mijn forse kaakontsteking te worden veroorzaakt door een bacterie die gaten in mijn kaak en gehemelte ‘knaagde’. Naast de voorgeschreven antibiotica en zoutwaterspoelingen wilde ik graag iets ondersteunends. Dus Zuiver Homeopathie geraadpleegd. Na een uitgebreid intakegesprek kwam Elke tot een voorschrift met homeopathische middelen aangevuld met tijdelijke inname van voedingssupplementen. Bij de eerste controle was de kaakchirurg al erg tevreden en bij de tweede controle bleek de ontsteking helemaal weg te zijn en daarmee ook de bacterie. Wat was ik blij!! Alle lof voor het geduld, de inzet en de oprechte belangstelling. Reuze bedankt!”

S. Brand
“Al enkele jaren kom ik met ons gezin bij Elke en ze is inmiddels onze ‘huishomeopaat’ geworden! We komen bijna niet meer bij de huisarts, zó fijn dat bijna alle kwaaltjes op een natuurlijke manier opgelost kunnen worden! Zo hebben wij bij de kinderen onder andere waterwratjes, oorpijn, chronische neusverkoudheid, blaasontsteking en regelmatig terugkerende keelontsteking met veel succes behandeld. Ikzelf had onlangs een bacterie in mijn maag die met een homeopathische kuur uit mijn systeem verwijderd is. Elke is heel behulpzaam en flexibel; ze reageert snel en accuraat, zelfs in het weekend. Elke is heel persoonlijk, liefdevol, neemt alle tijd en heeft veel kennis op het gebied van natuurgeneeskunde en homeopathie. Ook de kinderen komen er graag. We zijn erg blij met Elke!”

Monique Renes
“Ik ben via een familielid terecht gekomen bij Homeopathie Praktijk Zuiver, wegens allerlei vage klachten en één zeer duidelijke, namelijk allergie. Bij het intakegesprek had ik eindelijk het gevoel dat er daadwerkelijk naar mij geluisterd werd. Er werd mij gevraagd wat voor cijfer ik mijzelf zou geven voor hoe ik mij lichaamelijk en geestelijk voelde op dat moment. Nou dat was dus een 4. Vijf maanden lang heb ik 3 verschillende kuren gekregen en het cijfer 4 veranderde in een 8. Ik ben heel tevreden over de werkwijze en het resultaat. Bij grote of kleine problemen kan ik zo weer bij ze terecht.”

An D
“Fijne benadering met mooie resultaten, er wordt ook de tijd genomen om goed naar je te luisteren. Aanrader!”

Loes
“Je werkt zo zorgvuldig en, ja, zuiver :). Je zoekt en vindt wat jouw patiënt nodig heeft, daarbij neem je de tijd en volle aandacht. Door jouw vragen raak je ook het eigen bewustzijn van de patiënt aan en tilt het werk aan herstel een stapje hoger. Je bent voor iedereen een echte aanrader!!”

L.d.W
“Ik ben enige tijd onder behandeling. Ik ben erg blij met de professionele aanpak van praktijk Zuiver. Ik word goed geholpen bij chronische klachten maar ook bij een griep of emotionele blokkade. De tips en adviezen helpen goed. Vooral de gezamenlijke aanpak spreekt me erg aan. Het is ook prettig dat beide dames van je situatie op de hoogte zijn. Dat geeft het gevoel dat er aandachtig en met zorg naar me wordt gekeken en dat er doordachte beslissingen worden genomen.”

Helene
“Ongeveer een jaar geleden heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Margreet en Elke. Hun praktijk had ik via internet gevonden. Wat me op de website erg aansprak was, dat ze samen werkten. Ik moet zeggen, dat ik dit ook zeer prettig vond. Ik voelde me snel op mijn gemak en had het gevoel dat er echt naar me geluisterd werd. Ze namen de tijd, dat was erg fijn. Ik had vage klachten maar was er van overtuigd dat die van binnenuit waren ontstaan dus ook van binnenuit op te lossen waren. Maar daar had ik wel hulp bij nodig. Door de gesprekken kreeg ik zelf ook een beter inzicht van mijn klachten en kwalen. Alhoewel ik een voorstander ben van natuurlijke geneeswijze, had ik toch mijn bedenkingen toen ik druppels kreeg. Deze waren zo ver verdund, hoe kan dat nu werken, dacht ik. Maar het resultaat was er. Na een paar weken hadden ze het juiste medicijn/druppels gevonden. In de periode dat we naar de juiste medicijnen zochten kon ik altijd contact opnemen. Als ik een probleem had of me niet lekker voelde, schreef ik het liefst een email. Zelfs in het weekend. Er werd adequaat mee om gegaan en ik kreeg binnen 24 uur antwoord. Vaak nog sneller. Dit voelde zeer prettig en erg special en bijzonder. Heel persoonlijk! Kortom ik ben zeer tevreden over de werkwijze en het goede resultaat! Margreet en Elke, heel erg bedankt voor jullie steun en hulp en de goede adviezen.”

M.K.
“Via familie ben ik bij de praktijk Zuiver terecht gekomen vanwege diverse klachten, waarvan allergie voor katten en stof de belangrijkste was. Homeopathie betekent vooral het middel vinden dat past bij je constitutie. Zuiver gaat deskundig en erg grondig te werk. Ze zijn met z’n tweeën, vullen elkaar dus aan en je krijgt meteen een ‘second opinion’. En ik moet zeggen dat mijn klachten na een aantal behandelingen echt minder zijn geworden. Omdat ik al erg lang allergisch ben zijn we er nog niet maar ik heb alle vertrouwen in dat dat gaat gebeuren!”