About_us_banner
Over ons zomer kleur

Over ons

Zuiver is een praktijk voor klassieke homeopathie waar mensen en dieren behandeld kunnen worden. Zuiver is in 2012 gestart als humane praktijk en sinds 2016 kunt u ook bij ons terecht met uw dier. In de praktijk zijn drie klassiek homeopaten werkzaam:

Margreet Hofstede

klassiek homeopaat

Tijdens mijn bosbouwwerk in de tropen is mijn belangstelling voor natuurlijke geneeswijzen gewekt, door de hoeveelheid kennis die eronder ligt en daarnaast de positieve resultaten van behandelingen bij mijzelf. In Nederland besloot ik kruidengeneeskunde en acupunctuur te gaan studeren aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum, maar werd tijdens de studie gegrepen door homeopathie. Na voltooiing van de opleiding in 2011 ben ik samen met studiegenoot Elke onze praktijk Zuiver homeopathie begonnen. Het is mooi om te ervaren wat homeopathie kan doen bij een heel divers palet aan klachten. Ik zie snel verbanden tussen symptomen en gebeurtenissen en sla graag de brug naar de reguliere geneeskunde. Daarom ben ik ook actief in een intervisiegroep met integraal werkende artsen. Slaap is de basis van ons herstel en een belangrijke pijler in mijn aanpak.

Elke Kroon

klassiek homeopaat

Tijdens mijn opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum werd ik meteen in het eerste jaar gegrepen door de klassieke homeopathie. Zó vond ik dat het behandelen van mensen eruit moest zien en ik dook met volle overgave in de 6,5-jarige opleiding. Naast Homeopathie volgde ik Natuurlijke Voedingsleer en de eerste vier jaar Natuurgeneeskunde en Fytotherapie. Na voltooiing van de opleiding ben ik samen met studiegenoot Margreet onze praktijk ‘Zuiver’ begonnen. Na een aantal jaar besloot ik ook de opleiding Homeopathie voor Dieren in Amersfoort te volgen en sloot Carin zich aan bij onze praktijk.

Tot op de dag van vandaag blijft de klassieke homeopathie me boeien. De mogelijkheden die het biedt, het zachte karakter en de diepgang met mensen. Ieder mens heeft zijn of haar eigen verhaal en de openheid en het vertrouwen die mensen me geven raken mij nog steeds. Ook dieren hebben hun eigen verhaal en hun signalen lezen en klachten samen met de eigenaar uitdiepen is een mooi proces.

Mijn speciale aandacht gaat uit naar het in balans brengen van vrouwen met hormonale klachten. Ik zie veel vrouwen in de praktijk die bv. overmatig last hebben van hun menstruaties of menopauze, wisselende stemmingen, cyclus gerelateerde hoofdpijnen of constant moe zijn, maar ook zwangerschapsbraken of fertiliteitsproblemen komen langs. Het geeft mij veel voldoening als vrouwen vertellen hoe lekker ze weer in hun vel zitten als hun hormoonstelsel beter op orde is. Ook bij dieren zie ik klachten ontstaan door hormonale onbalans, zoals schijnzwangerschappen, gedragsproblemen, Cushing, schildklierklachten.

Ook een belangrijk aandachtsgebied binnen onze praktijk is de behandeling van dieren die geadopteerd zijn uit het buitenland of uit asielen. Ze kampen met gedragsproblemen, klachten door slechte start en/of traumatische ervaringen. Het is zo mooi om te zien hoe goed deze dieren reageren op homeopathie en op fysiek als mentaal niveau opknappen.

Carin Voskamp

klassiek homeopaat

Geïnspireerd door de bijzondere resultaten van de homeopathische behandeling van mijn hond en mijzelf ben ik in 2011 begonnen aan de opleiding tot klassiek homeopaat voor dieren aan de School voor Homeopathie in Amersfoort. De opleiding heeft mijn kijk op gezondheid en ziek zijn enorm veranderd. Ziekte zien als een hinderlijke onderbreking van je bezigheden waar je zo snel mogelijk van af wilt, schoof steeds meer op naar het herkennen als signaal van het lichaam dat iets duidelijk wil maken. Oftewel klachten kunnen je bewust maken van iets dat nog onbewust is, een onderliggende oorzaak die om aandacht vraagt. Bij dieren is dat niet anders, en zij kunnen ook nog eens niet praten. Samen met de eigenaar op zoek gaan naar de achterliggende oorzaak is een mooi proces. Hoe duidelijker de oorzaak, hoe beter een passend homeopathisch middel gevonden kan worden en hoe dieper het middel kan werken. Dat homeopathie niet alleen bij fysieke klachten behulpzaam is, maar tegelijk ook diepere oorzaken aanpakt, blijkt wel uit de vele dieren uit het buitenland die we in onze praktijk zien. Deze dieren kampen vaak met problemen op het gebied van aanpassen en traumatische ervaringen, wat zich kan uiten in allerlei fysieke klachten en gedragsproblemen. Een passend homeopathisch middel kan hen in de basis versterken, waardoor ze zowel mentaal als fysiek verbeteren. We ervaren dit steeds weer en het blijft mooi om te zien.
Tijdens mijn opleiding heb ik Elke leren kennen en na afstuderen in 2016 heb ik mij aangesloten bij Zuiver, de praktijk van Elke en Margreet, en zijn we een gecombineerde praktijk geworden voor mens en dier.